AiSpark Gravity: Аналогов сензор ЕМГ от OYMotion

Нов

65.04лв.

В наличност

ВЪВЕЖДАНЕТО на Този сензор ЕМГ стартира сътрудничеството DFRobot и OYMotion, който може да открие сЭМГ за размисъл мускулна и нервна дейност на човека.

Този сензор интегрира фильтруя верига и подсилена веригата.Той засилва минимален сЭМГ в рамките на ±1,5 mv 1000 пъти и потискане на шумове (особено смущения на честота мощност) разлика на входа и аналогов филтър.Изходен сигнал е аналогов, който се приема от 1,5 като опорна точка на напрежение.Обхватът на изходното напрежение от 0~3,0 В. Силата на сигнала зависи от интензивността на мускулната дейност.Формата на изходния сигнал показва на мускулната активност и спомага за анализ и изследване на sEMG.По-специално, ние можем да използват Arduino като контролер за откриване на мускулната активност, например, да се провери, прецежда ли мускул; мускулна сила и т.н.

Това е сензор активен индукция може да осигури високо качество на прибиране на сигнала и лесно за използване.За прилагане на модул в статични или динамични области са необходими само лесни за приготвяне.Суха електрод прикрепен към модула и сигнал с добро качество на разположение дори и без проводящ гел.В сравнение с еднократно провеждащи гел, необходими за медицински електроди, той е по-удобен за използване и удължава живота му.Така че той е по-подходящ за повечето потребители.

Измерване с аналогов ЕМГ-сензор неинвазивны, удобни и могат да се прилагат при взаимодействието на човек и компютър.С развитието на микроконтролери и интегрирани електрически вериги ЕМГ-схеми и сензори започна да се прилага не за традиционните медицински изследвания на мускулите, а за системи за управление.

Свързване на сензор ЕМГ с Arduino OYMotion EMG сензор за четене на мускулните сигнали и роботизирани управление | editronikx

Внимание:

1. Диапазон на захранващото напрежение 3,3 v~5.5v; Ток за захранване не трябва да бъде по-малко от 20 ma; пулсации Ток и ток на смущение трябва да бъде колкото е възможно по-долу.Препоръчително е стабилно напрежение на постоянен ток.

2. Ефективен диапазон на спектъра, от 20 Hz ~ 500 Hz и преобразувател ADC, който е по-високо от 8-битово разрешение и 1 khz честота, се препоръчва да вземат проби и да се дигитализира, за да се запази оригиналната информация.

3. Настаняване на метални сухо електрода трябва да съответства на посоката на мускулите.

4. Продуктът не е професионален медицински уред и не може да диагностицира и лекува заболявания като помощно устройство.

ВЪЗМОЖНОСТИ

Метален суха електрод: дълъг живот, лесни за използване

Различното на входния сигнал, висок коефициент на нулиране на единен режим

Ниска консумация на енергия

Спецификация на един източник на захранване Такса Предавателя на Сигнала

Захранващо напрежение: +3.3v~5.5v

Работно напрежение: +3,0

Обхват на откриване: +/-1,5 mv

Электродный конектор: PJ-342

Конектор модул: PH2.0-3P

Изходно напрежение: 0~3.0

Етикети: mlx90614esf, еег, сензор за ЕМГ, сензор dfrobot, тгам, комплект камера arduino, латтепанда, емг, сензор за arduino, емг сензори p

Съвместимост с arduino
търговска марка DFRobot
Произход CN(Origin)
Тип аксесоар Сензор

Напишете отзив

AiSpark Gravity: Аналогов сензор ЕМГ от OYMotion

AiSpark Gravity: Аналогов сензор ЕМГ от OYMotion

ВЪВЕЖДАНЕТО на Този сензор ЕМГ стартира сътрудничеството DFRobot и OYMotion, който може да открие сЭМГ за размисъл мускулна и нервна дейност на човека. Този сензор интегрира

Свързани продукти